Blåmusslor

Gästerna för kvällen önskade blåmusslor, så det blir det till förrätt! Huvudrätten kollade killarna in på Mästerkockens FB, så det blir helstekt oxfilé rullad i färska örter, hasselbackspotatis och rostade rotfrukter med en klassisk bea, och en äppelkompott med vit choklad och cremefraichesyrad topping! #blåmusslor #saffran #kött #rotgrönsaker #bea #cremefraiche #äpple

IMG_5498.JPG

Nyår och pilgrimsmusslor!

Nyår närmar sig med stora steg och här kommer lite idéer för en nyårsmeny! Först ut pilgrimsmusslor!

Pilgrimsceviche: öppna musslorna och lossa köttet från skalet! (Spara ev rom)
Skiva musslan eller tärna den. Pressa över lime. Finhacka 1 chili, 1 schalottenlök, 10 st stjälkar koriander, pressa ner 1 lime och blanda med det finhackade. Salta och peppra. Blanda med musslorna och servera gärna i skalet!

Pilgrimsmusslor med majonäs av rom (10 st)
Ta romsäcken ur musslorna och sjud dem i saltat vatten 15 min.
Lägg i den kokta romen med en äggula, 1/2 tsk vinäger, 1 tsk dijon, några stänk cayenne, 2 msk vatten och droppa i rapsolja i en mixer, tills det blir en majonäs. Salta och peppra.
Fräs lite färsk spenat i smör. Lägg spenaten i botten, pilgrimsmusslan och sedan lite rommajonäs. Garnera med oxalis.

IMG_4527.JPG

IMG_4529.JPG

IMG_4531.JPG

Fotosession

Idag fotograferade jag matbilder med underbara fotografen Carin Pålsson. Vi höll på ett par timmar med en massa skratt och bus, visade sig att vi är lika busiga båda två!!! Henry och Chaplin ville naturligtvis vara med, så en del avbrott för babybus blev det också!
Jag är så nyfiken på hur bilderna blir!

IMG_5281.JPG