Trevlig helg!

Min man vet verkligen vad jag tycker om. När jag kommer hem är hela fredagskvällen fixad med mina favoriter; ostron, räkor, varmrökt lax, serrano och cava.
Det har varit en intensiv vecka med inskolning av de minsta killarna, riktigt tuff förkylning och lite jobb på det. Men dagens arbete var en riktig höjdare! Två grupper i hemkunskap på Malmö Montessori, en som lagade potatisbullar (hemgjort ströbröd) med fläsk, rårivna morötter och rårörda lingon och en grupp som gjorde potatisklyftor i ugnen med bearnaise. Alla var så otroligt duktiga! Nu känns det skönt att ta lite ledigt!

(null)

Leftovers

Att kasta mat är en synd!

Det är synd att inte ta hand om små goda bitar som kan återanvändas i en underbar gryta, en soppa eller som igår; i en kryddig pyttipanna!

Två dagar tidigare hade vi ätit lammkotletter och dagen innan dess tagit några korvar till lunch. Eftersom några gillar heta chorizos och några tjocka lunchkorvar, var det det som blandades ner i pytten.
Den fasta ekologiska bintjen tärnar jag, utan att skala, kokar lätt i saltat vatten innan jag steker den med gul lök.
Sen serveras det med ett stekt ägg, sallad och hemkokta rödbetor!

IMG_5897.JPG

IMG_5895.JPG

Mästerkocken 2015

Jag anmälde mig till Mästerkocken 2015 och förra veckan såg ni mig laga Empanadas och Cancho en Piedra. Idag kommer programmet sändas ifrån Gävle, där 40 utgallrade amatörkockar ska bli 12 finalister! Titta ikväll och se de svettiga utmaningarna vi får uppleva!