Nyår närmar sig med stora steg och här kommer lite idéer för en nyårsmeny! Först ut pilgrimsmusslor!
Pilgrimsceviche: öppna musslorna och lossa köttet från skalet! (Spara ev rom)
Skiva musslan eller tärna den. Pressa över lime. Finhacka 1 chili, 1 schalottenlök, 10 st stjälkar koriander, pressa ner 1 lime och blanda med det finhackade. Salta och peppra. Blanda med musslorna och servera gärna i skalet!
Pilgrimsmusslor med majonäs av rom (10 st)
Ta romsäcken ur musslorna och sjud dem i saltat vatten 15 min.
Lägg i den kokta romen med en äggula, 1/2 tsk vinäger, 1 tsk dijon, några stänk cayenne, 2 msk vatten och droppa i rapsolja i en mixer, tills det blir en majonäs. Salta och peppra.
Fräs lite färsk spenat i smör. Lägg spenaten i botten, pilgrimsmusslan och sedan lite rommajonäs. Garnera med oxalis.